Afstudeeropdracht

Optimoose

Communication & Multimedia design

Als afstudeeropdracht heb ik een product gemaakt dat groeiende bedrijven moet helpen bij het bijhouden van hun groeiende klantenbestand.

Uit onderzoek bleek dat veel startende groeiende bedrijven moeite hebben bij het bijhouden van hun klantenbestand. Bestaande CRM tools wordt niet gebruikt omdat ze deze te ingewikkeld en uitgebreid vinden.

Na veel onderzoek bleek een API van het bestaande CRM tool ‘Salesforce’ de beste oplossing was voor het probleem. Met een API kan de goede service en functies van Salesforce gebruikt worden, zonder de ingewikkelde en uitgebreide layout van het programma. Mijn ontworpen layout is volledig afgestemd op de doelen en behoeften van de doelgroep. De doelgroep wilt simpelweg een betere en visuele vervanging voor hun Excelsheets waar ze op dit moment hun klanten bijhouden.

Mijn ontwerp bevat alleen de functies die de doelgroep nodig heeft, namelijk het bijhouden van alle klanten en bijbehorende diensten en het bijhouden van alle (economische) afspraken.

Ik heb de vormgeving zo simpel mogelijk gehouden en heb design patterns gebruikt die bekend zijn voor de doelgroep. Als ik meer tijd gehad zou hebben zou ik me meer focussen op de vormgeving, aangezien ik denk dat deze nog beter kan.

Een volgende stap zou zijn het aanbieden van dit ontwerp aan Salesforce zelf, zodat ze deze versie van hun CRM tool kunnen aanbieden aan deze grote doelgroep die op dit moment hun product niet willen gebruiken.

© Eva Reussien 2018